martes, 4 de mayo de 2010

ESPORTS - L'EQUITACIÓ


L'equitació és l'art de mantenir el control precís sobre un cavall, així com les diferents maneres de manejar-lo. L'equitació implica també els coneixements per a cuidar cavalls i l'ús de l'equip apropiat anomenat aparell.
Aquests equips són essencials en el moment de muntar un cavall ja que amb açò es té el control de l'animal.
Existeix un tipus d'equitació bàsica, on allò principal és aprendre a muntar, i un de més avançat, usat per a saltar, realitzar carreres, traginar bestiar, exhibició o equitació d'alta escola. L'equitació és un
esport eqüestre que consisteix a mantenir el control precís sobre un cavall i requereix d'una molt bona cura i neteja de l'animal per part del genet.
Els cavalls s'utilitzen per a esports de competició, com el
salt a cavall, ensinistrament o doma clàssica, concurs complet, salt alt, Raid, TREC, doma vaquera, enganxes, volteig, polo, pato, horseball, curses a cavall, rodeo i alta escola.
Els cavalls també es munten per als propòsits terapèutics ja que el muntar a cavall en forma no competitiva millora la salut humana i el desenvolupament emocional. En algunes parts del món, encara els utilitzen per als propòsits pràctics com per exemple per a l'arada.
L'equitació està regida per la Federació Eqüestre Internacional
i és un esport olímpic des de 1900 en les disciplines de salt, ensinistrament i concurs complet d'equitació.
La imatge que teniu a la dreta és d'una persona montan a cavall.


No hay comentarios:

Publicar un comentario